miércoles, 4 de mayo de 2016

                EL NOSTRE HORT


EL PRIMER DIA DESPRÉS DE LES VACANCES DE SETMANA SANTA VAM BAIXAR A L'HORT A OBSERVAR  LES PLANTES I VAM  VEURE COM HAVIEN CRESCUT.  VAM ESCRIURE ELS CANVIS QUE NOTÀVEM EN UN FULL I MENTRE  ESCRIVÍEM  ALGUNS COMPANYS REGAVEN, PERQUÈ LES PLANTES NECESSITAVEN AIGUA.

ZOE I NOUHAILA

VAM ESCRIURE MOLTES FRASES SOBRE LES PLANTES DE L'HORT,
 PER  EXEMPLE:
- LES  HORTALISSES DE L'HORT  ESTAN MOLT GRANS
- LES PASTANAGUES  HAN CRESCUT  MOLT     
- LES FAVES  I  ELS PÈSOLS  TENEN  FLORS
- HI HA ORTIGUES QUE PIQUEN
- ELS ENCIAMS ESTAN A PUNT PER MENJAR-LOS
I D'ALTRES

CARLA I UNAI B 


QUAN VAM TORNAR DE L'HORT A LA CLASSE VAM  AGAFAR LES FITXES DE LES HORTALISSES I LES VAM REPASSAR I SI ALGUNA NO RECORDÀVEM COM ES DEIA  LI DONÀVEM LA VOLTA I LLEGÍEM EL  NOM.

ALEX RUIZ I XABIER

ALGUNS COMPANS VAN PORTAT HORTALISSES DE CASA I AIXÍ LES VAM VEURE MOLT BÉ, PER EXEMPLE: TOMÀQUETS, ALBERGÍNIES, CARXOFES, FAVES I UNS PÈSOLS QUE ELS TENIM ENGANXATS A LA FINESTRA I LES BOLETES  ES VEUEN MOLT BÉ.

ALEX RUIZ I XABIER


UN ALTRE DIA A LA CLASSE VAM FER UNA FITXA QUE  HAVÍEM DE RELACIONAR LES IMATGES D'UNES HORTALISSES AMB LA PARAULA AMB LLETRA DE PAL I LLETRA LLIGADA.

LUCIA G. I KILIAN


COM ELS ENCIAMS JA ESTAVEN PROU GRANS, UN ALTRE DIA VAM BAIXAR A L'HORT I VAM COLLIR-LOS I VAM PENSAR  FER UNA AMANIDA A  LA CLASSE I MENJAR-LA ENTRE TOTS.

SAUL I THALIA
VAM PENSAR QUE A L'AMANIDA A MÉS D'ENCIAM HI POSARÍEM ALTRES INGREDIENTS COM PASTANAGA, BLAT DE MORO, TOMÀQUET, CEBA,  OLIVES I TONYINA. VAM ESCRIURE AQUESTS INGREDIENTS A LA PISSARRA I ENTRE  TOTS ELS NENS I NENES VAM DECIDIR  QUINS INGREDIENTS PORTARÍEM CADASCÚ DE CASA.

ANISA I UNAI G .

MÉS TARD VAM ESCRIURE UNA NOTA A LA LLIBRETA VIATGERA PER DIR ALS PARES QUE FARÍEM UNA AMANIDA AMB ELS ENCIAMS DE L'HORT I QUE NECESSITÀVEM ALTRES INGREDIENTS PER FER L'AMANIDA. HO VAM HAVER DE PORTAR  TALLAT A TROSSOS DINS D'UNA CARMANYOLA.

MARIAM  I IZAN
I QUAN VA SER EL DIA AGAFÀVEM LES  FULLES  DE L'ENCIAM I LES RENTÀVEM EN UN BOL D'AIGUA I LES ESCORRÍEM. DESPRÉS LES VAM TALLAR I LES VAM POSAR EN UN RECIPIENT. LLAVORS VAM AFEGIR ELS ALTRES INGREDIENTS, HO VAM REMENAR I HO VAM SERVIR.

AQUELL VA SER EL NOSTRE ESMORZAR I ESTAVA BONÍSSIM!


LEYRE I SARANo hay comentarios:

Publicar un comentario