martes, 13 de febrero de 2018

ja sabem coses de les estrelles de mar

JA SABEM COSES DE L'ESTRELLA DE MAR
17.01.2018

Hola benvolgudes famílies,

Som la classe de 3r A i us volem explicar que aquest any, per carnaval, com que hem decidit disfressar-nos d'estrella de mar estem aprenent coses d'elles.

Fins ara hem trobat informació en fotos, en un vídeo i mirant esquelets d'estrelles de mar que han portat els nostres companys a la classe.

Hem après com mengen:
Agafen un musclo o una petxina amb els braços, l'apropen a la boca i l'obren amb els peuets. Obren la boca, treuen l'estómac i el fiquen a dins del mol·lusc fins que es desfà i el xuclen cap a dins de la boca.

Hem aprés que les estrelles de mar són dures perquè tenen els ossos per fora i tenen una defensa més que són les punxes. (Alex Ruiz i Nouhaila)

Les estrelles de mar es regeneren: Quan es trenquen un braç, tenen un òrgan que fa que es regenerin, però ha de passar un temps perquè creixi un nou braç.
(Leyre i Anisa)

Hem vist que les estrelles tenen un eix de simetria a cada braç, que comença a la boca i arriba fins a la punta del braç.  (Angel i Unai B.)??

L'anus està al mig de les potes, l'anus està darrera de la boca, la boca està al mig de tot. (Carla i Kilian) 

Hem après perquè serveixen els colors llampants, per espantar els seus depredadors (Lucia G. Victor)

Ja sabem on tenen els ulls: Els ulls estan a cada braç, a la punta, però nosaltres no podem veure'ls perquè són petits. (Norddine i Alex Rodriguez)
Hem descobert que el número de braços de la estrella de mar és 5, però algunes estrelles poden arribar a tenir fins a 50 braços.
(Sara i Xabier)

Sara, Victor, Angel, Unai B, Carla, Lucia G. Kilian Anisa, Leyre, Alex Ruiz, Xabier, Nouhaila, Norddine, Alex Rodriguez
No hay comentarios:

Publicar un comentario